Що зробити з паски, яка залишилась — пудинг, який тане у роті (РЕЦЕПТ)
Дуже просто і дуже-дуже смачно!
Традиційно після Великодня у нас вдома лишаються одна-дві пасочки. Вони швидко черствіють, тому, щоб здоба не пропадала, пропонуємо зробити з пасочок пудинг, який просто тане у роті
Спробуйте — ми переконані, що сподобається не тільки вам, а й усій родині
Інгредієнти:
- молоко - 550 мл
- масло вершкове - 100 г
- яйця - 9 шт.
- цукор - 140 г
- кориця мелена - 5 г
- вершки 10% - 500 мл
- цедра апельсина - 1 ст.л.
- паска - 700 г
- ванілін - 5 г
- цукрова пудра - до смаку
- мускатний горіх мелений
Приготування:
Розріжте паску на скибочки і відкладіть її в сторону.
Вершкове масло попередньо залиште при кімнатній температурі, а коли воно розм’якне, розімніть виделкою з мускатним горіхом, корицею і цедрою апельсина.
Невеликою кількістю запашного масла, що вийшло, змастіть форму для випікання і намажте скибочки паски.
Викладіть намазані скибочки у підготовлену форму для випікання.
Жовтки (8 шт.) та ціле яйце збийте із цукром до однорідного стану. Молоко змішайте з вершками і нагрійте, щоб воно стало гарячим, але при цьому – не кип’ятіть! Тонкою цівкою влийте молочну суміш в яєчну, постійно помішуючи, а потім - збиваючи віничком або міксером.
Вилийте крем у форму зі скибочками паски. Залиште на 20 хв, щоб паска добре просочилася кремом.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пудинг протягом 40-45 хв. Дістаньте і дайте пудингу охолонути. Тоді посипте зверху цукровою пудрою
Джерело: shuba
Радіо Трек: НОВИНИ