Що робили вранці 22 квітня, щоб бути здоровими весь рік: народні прикмети

У православ’ї в цей день шанують преподобномученика Вадима

22 квітня наші предки вирушали збирати мати-й-мачуху.  Рослину потім сушили й готували відвари для зцілення від застуд.

Вода 22 квітня в будь-яких природних джерелах вважалася цілющою, тому жінки намагалися якомога більше набрати її і принести додому. Натщесерце по ковтку треба було випити кожному домочадцю, так захищалися від різних хвороб і нечистої сили.

Якщо ж у будинку була лежача хвора людина, то у воді, яку принесли з джерела, прали її одяг і постільну білизну, потім скоріше просушували, щоб встигнути в цей же день одягнути на неї все чисте. Після проведення обряду хворий швидко йшов на поправку.

До джерел старалися прийти до сходу сонця, спішили це зробити раніше за інших, через те, що незаймана вода вважається найкращою. Залишали подарунки у вигляді клаптиків тканини або хусток, після чого зверталися до води зі своїм проханням.

Що не можна робити 22 квітня

Сьогодні  потрібно акуратно поводитися з водою і намагатися нічого не проливати, щоб не накликати в будинок біду. Якщо ж так сталося, важливо правильно прибрати рідину: використовувати для витирання тільки чисту білу тканину, а після — висушити її на вітрі.

Якщо в цей день необхідно влаштувати прибирання, краще використовувати «вологий» метод. Вважали, що всі рухи, які з'являються при підмітанні підлоги віником або змахуванні пилу, можуть погано позначитися на здоров'ї домочадців.

Не рекомендується в цей день забагато часу проводити в ліжку. Той, хто встане з ліжка після полудня, знайде фінансові проблеми, які не вирішаться до самої осені. У цьому були впевнені наші предки.

Народні прикмети на 22 квітня

Якщо грудка землі не розсипається, то орати ще рано, тому що ще ґрунт сирий. Якщо ж земля розсипається, то прийшов час орати.

Якщо погода до цього дня не встановилась, то літо буде сухе.

Якщо схід сонця з білявими відблисками, то в найближчі дні дощу не буде.

Кульбаба зацвіла – настала справжня весна.

Вітер і туман – до врожайного року.

Сині хмари – до дощової і теплої погоди.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень