Що потрібно зробити, щоб новорічна ялинка стала оберегом: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Наші пращури вважали, що ялинка - це своєрідний оберіг від негативу та підступів нечистої сили, саме тому її  потрібно ставити на новорічні свята у домі, щоб цілий рік не знати проблем та прикрощів.

Наші предки вважали, що в гілках ялинки живуть духи, і, прикрашаючи вічнозелене дерево, намагалися їх задобрити. Для давніх людей гілки хвої символізували вічне життя, адже сонце особливо прихильне саме до вічнозелених рослин.

Казали від того, як господар прикрасить ялинку, залежить, приверне він в будинок успіх чи ні.

Щоб на весь рік «закрити» поріг свого дому від нечистої сили, одну з ялинкових іграшок розміщувати прямо біля входу і вона там знаходилася до наступного року. Як вважали предки, ялинкова прикраса не просто віджене від будинку заздрісників і ворогів, але й збереже в ньому злагоду та затишок.

Для захисту сімейного вогнища збирали кілька голок з ялинки і ховали їх подалі від людських очей. А на наступний рік замінювали їх новими.

Новорічна ялинка випромінює від своєї крони потужну позитивну енергетику. Людина, яку довгий час мучить поганий настрій, може покращити самопочуття, якщо доторкнеться до голок ялини і просто під нею посидить, вірили наші пращури.

Щоб у ялинки було достатньо часу для того, щоб залишити в будинку всю хорошу енергію, необхідно не виносити її з приміщення до 14 січня.

Якщо кінчики ялинкових гілок стали коричневого кольору, це означає лише одне — новорічна красуня ввібрала у себе усю негативну енергію і її швидше потрібно викинути, не чекаючи 14 січня.

Необхідно швидко викинути дерево, якщо його стовбур почав тріскатися або розшаровуватися — це означає, що деревце взяло на себе потужний енергетичний удар негативу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень