Що потрібно з'їсти 9 жовтня, щоб бути багатим весь рік: народні прикмети

9 жовтня православна церква вшановує пам’ять Якова — одного з дванадцяти апостолів

У народі святого називали Яків Деревопилець, оскільки у цей час йшла активна заготівля дров.

У цей день зазвичай завжди було холодно. Наші предки казали: “Після Якова осінь вже заплакала, бо після Якова тепла нема ніякого”.

Люди у цей вечір стежили за місяцем: якщо він у колах – наступне літо буде сухим. Наші предки вважали 9 жовтня хорошим днем для будь-яких сімейних справ.

За старих часів 9 жовтня називали Днем першої каші. У цей день обов'язково варили пшеничну кашу, яка, вірили пращури, приносить на весь рік міцне здоров'я, силу і багатство.

Що не можна робити 9 жовтня

Не рекомендували 9 жовтня щось зашивати. Наші предки говорили: якщо не послухатися цієї заборони, доведеться весь рік латати дірки в гаманці. 

Заборонено в цей день відмовлятися від частувань або самому проявляти негостинність. Щоб в будинку був достаток, необхідно накрити добрий стіл і запросити до нього всіх охочих.

Не можна 9 жовтня не тільки сваритися, а й згадувати минулі образи. Вважається, що будь-який негатив, випущений з вуст, повернеться людині в трикратному розмірі. 

Ще одна містична прикмета у них була пов'язана із  красивими дівчатами. У народі вважали, що під їх личиною 9 жовтня могла ховатися нечисть, і закликали уникати в цей день прекрасних незнайомок.

Народні прикмети на 9 жовтня

  • Дощ в цей день означає, що сніг в цьому році випаде рано.
  • Місяць вночі ховається за хмарами - до посушливого літа.
  • Якщо зранку 9 жовтня стоїть туман, зима видасться надзвичайно суворою, а міцні морози будуть стояти аж до лютого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень