Що не можна робити, почувши стукіт у двері: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Наші предки вважали двері порталом між світом живих та потойбіччям. Саме тому із давнини до нас дійшло багато містичних прикмет про них.

Прикмети про двері

Розкриті навстіж двері дозволяли душі безперешкодно залишати або, навпаки, приходити в будинок. Тому під час похорону або народження дитини завжди відчиняли двері у домі.

Ліжко ніколи не ставили біля дверей, бо вважали, що людина яка спатиме на ньому, буде часто хворіти.

Двері, які заскрипіли, означали швидку подорож або переїзд. А ось якщо нові двері рипнули, в будинку трапляться неприємності.

Якщо з дому вирушали у справах, закривали вікна і двері, щоб лихослів'я пліткарів і недругів не завадили здійсненню планів.

У грозу часто відкривали двері, щоб блискавка, яка влетіла змогла покинути будинок. Це особливо часто робили в місцевості, де траплялися кульові блискавки.

Перед сном вхідні двері в будинку завжди закривав чоловік. В іншому випадку чоловік і жінка всю ніч будуть сваритися.

 

Що не можна робити із дверима

Побоюючись проникнення в будинок нечистої сили, люди вірили в прикмету, що не можна відкривати одночасно внутрішні та зовнішні двері. В іншому випадку злі духи поселялися в будинку надовго.

Заходячи у дім, потрібно самому зачинити двері, не допускаючи, щоб вони захлопнулись самі. Інакше у дім увійдуть злидні та сварки.

Не можна біля вхідних дверей вішати фотографії чи календарі із зображенням людей. Також пращури ніколи не ставили біля порогу статуетки чи ляльки. Ці предмети ослаблюють енергетичний захист будинку і можуть привертати фінансові проблеми та скандали.

Не можна називати ім'я члена родини у відповідь на стукіт у двері.

Предки вірили, що за дверима може бути смерть, яка забере із собою того, чиє ім'я почує. Потрібно було себе осяяти хрестом і молитися, промовивши «Отче наш». Така молитва відлякувала нечисту силу від сім'ї.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: прикмети
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень