Що не можна купувати 24 жовтня, щоб не накликати негаразди у життя: народні прикмети

24 жовтня – ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість»

У цей день прийнято відвідувати церкву та молитися іконі. Найчастіше жінки моляться про кохання та сімейне благополуччя.


Вважається, що Божа Матір є покровителькою сім’ї і здатна вберегти від проблем.

На іконі “Всіх скорботних Радість” зображена в повний зріст Діва Марія з Немовлям. Вона стоїть у повітрі в оточенні ангелів. Внизу перед Божою Матір’ю зібралися люди, що страждають від хвороб та життєвих негараздів: про їхні проблеми свідчать написи над ними. 

Люди вірили, що Богородиця вилікує від недуг і допоможе в складних життєвих ситуаціях.

У давнину в цей день незаміжні дівчата і хлопці влаштовували посиденьки, на яких домашню роботу (пряжу, шиття, вишивку) поєднували з веселим проведенням часу: співали, танцювали, виглядали собі наречених і женихів.

Цього дня слід підготувати сезонний зимовий одяг - провітрити його, випрати і полагодити. Добре здійснювати операції купівлі-продажу - будуть успішними. 

За народною прикметою, якщо сьогодні побачити білого собаку, це до добра, а якщо він піде за вами по п'ятах - у вас весь рік не буде проблем із грошима.


Що не можна робити 24 жовтня

Розбити дзеркало або посуд 24 жовтня – до великої біди. Тому у цей день треба неабияк стежити за тим, аби нічого не випало з рук.

Не варто брати частування від представників протилежної статі, якщо вони вам не подобаються. Існує повір'я, що через їжу вони можуть вас приворожити.

Не можна 24 жовтня купувати нове взуття. За прикметами, усі дороги в цьому взутті, будуть складними.

Народні прикмети на 24 жовтня

  • Сніг24 жовтня - до морозної зими.
  • Туман спустився - до потепління;
  • Дерева стоять у листі - зима буде суворою і довгою;

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень