Щеплення китайським «кандидатом» і «водою»: За що саме платитимуть по 9000+ грн. у м. Рівне (ФОТО)

Крапки над «і»

Понад 100 рівнян вже готові взяти участь у дослідженні вакцини для профілактики  COVID-19. Ми писали про неї тут, але в коментарях зустріли чимало зауважень.

Мовляв, ні про який «експеримент» тут не йдеться, і  нам краще поспілкуватися з людьми, які безпосередньо організовують та проводять відповідні щеплення в Рівному.

Залишили й телефон. Що ж ми дізналися?

«КАНДИДАТ»

По-перше, таку вакцину по-науковому називають «вакциною-кандидатом», і загалом до участі в дослідженні готові залучити 1000 осіб з Рівненщини.

Це китайський препарат, який пройшов уже два етапи досліджень: у самому Китаї ним було щеплено вже мільйони людей.

Нині ж ідеться про міжнародне дослідження, яке, зокрема, проходить і в 17 клініках України.

 

В Рівному таке право виборов КНП «ЦПСМД «Центральний» РМР.

Детально про проєкт розповіла нам його координаторка, кандидат фармацевтичних наук Оксана Штрімайтіс:

«Спершу ми пройшли відбір спонсором дослідження – виробником вакцини-кандидата китайською фармацевтичною компанією Shenzhen Kangtai Biological Products Co, після чого проходило погодження нашої участі в Міністерстві охорони здоров'я України.

 

Команда лікарів дослідників пройшла навчальні тренінги від Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я»

За словами Оксани Штрімайтіс, «вакцина-кандидат» вже успішно пройшла І та ІІ фази клінічних досліджень і продемонструвала високий рівень ефективності та безпеки.

ПЛАЦЕБО

Зараз на етапі проходження остаточної ІІІ-ої фази частина людей замість вакцини отримуватиме буквально «воду».

Як ми зрозуміли, з  метою доведення високого рівня ефективності у плацебо-контрольованому випробуванні.

«Частина добровольців отримають плацебо («пустушка» в нашому випадку вода), а не досліджуваний препарат.

 

Ні команда дослідників, ні добровольці не знатимуть, що саме їм ввели до завершення дослідження.

 

Лише таким чином, в такому дизайні клінічних досліджень можливе усунення суб'єктивних чинників при оцінці ефективності».

Протягом цього часу учасники експерименту регулярно проходитимуть медичні обстеження. Їх також застрахують і за участь у випробуваннях вони отримають гроші - понад 9 тисяч грн.

ДОДАТКОВО

Варто зазначити, каже Оксана Штрімайтіс, що ця вакцина-кандидат схвалена в Китаї  для екстреного застосування, де нею вже провакциновані мільйони китайців.

Ми ж поставили їй ще кілька уточнювальних запитань:

- На Вашу думку, навіщо людині взагалі проходити таке щеплення «кандидатом»?

- Учасники клінічних досліджень долучаються до міжнародних наукових фармацевтичних здобутків. Світ в результаті отримує вакцини з доведеною ефективністю, а не просто схвалені для екстреного застосування.

А також в бонус від спонсорів клінічних випробувань добровольці отримують фінансову винагороду, діагностику стану їх здоров'я та медичний супровід протягом усього дослідження.

- На яку суму страхують людину?

- Ні одне клінічне дослідження в світі не може бути розпочато, доки спонсор (виробник) не укладе угоду з страховою компанією. Максимальна страхова виплата в контексті нашого випробування складає 30 000 доларів.

- Які мають бути показники здоров’я, щоби отримати дозвіл/допуск для проходження щеплення «кандидатом»?

- Добровольці, які хочуть бути учасниками дослідження, повинні досягнути 18-річного віку, не бути щепленими іншими вакцинами від COVID-19, не мати позивного результату ПЛР-тесту протягом останніх 6 місяців.

Також не залучаємо вагітних жінок та жінок, які годують дітей груддю. Можна брати участь добровольцям, які мають хронічні захворювання, головне, щоб зараз вони не були в стадії загострення.

- На Вашу думку, ця вакцина – краща від наявних? Як би Ви її оцінили?

- Вакцина становить собою інактивований вірус. Тобто її введення не може викликати саму інфекцію, вона стимулює організм виробляти власні антитіла та клітини крові працювати проти вірусу.

На сьогодні на світовому фармацевтичному ринку практично усі вакцини, які застосовують для профілактики COVID-19, повномасштабно не пройшли усі 3 фази клінічних досліджень.

 

Вони були схвалені для екстреного застосування у зв’язку з швидкими темпами поширення коронавірусної інфекції.

 

Фармацевтична компанія Shenzhen Kangtai Biological Products Co вирішила пройти шлях повноцінного клінічного дослідження у всіх 3 фазах випробування з плацебо-контрольованою групою з метою доведення ефективності.

 

Безпечність її застосування вже доведена під час 1 та 2 фази дослідження, а також під час вакцинації багатомільйонного населення Китаю, де вона є екстрено схваленою.

Більше можна прочитати у довідкових матеріалах за посиланням ТУТ, або зателефонувавши рекрутинг-координаторці Наталії 097-977-90-56.

Це початок буклету в PDF. Посилання на нього дається вище

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень