Шахраї шукають жертв: Як правильно відповідати на дзвінки з незнайомих номерів

Такі випадки бувають часто

Часто нам телефонують невідомі номери. Хтось на такі дзвінки взагалі не відповідає, а дехто необачно починає розмову. Часто з невідомих номерів телефонують шахраї, тому на них треба відповідати тільки з другого разу. Адже це може бути так званий «продзвон активних абонентів».

- Якщо виклик з незнайомого номера був всього один раз, вам телефонує бот. Приймайте дзвінки з незнайомих номерів з другого разу. Як правило, боти не передзвонюють і надсилають номер до списку «неактивних», — зазначив фахівець Павло Курченко.

За словами експерта, якщо зателефонував бот, сказав певну фразу та перервав зв’язок, то не потрібно передзвонювати на цей номер. Такі номери краще одразу блокувати. Адже шахраї можуть продовжити чинити тиск і нав’язувати свою інформацію.

Відомо, що ботів запускають шахраї для перевірки бази телефонних номерів, які придбали у своє розпорядження. Також технологія дозволяє використовувати активні номери для дзвінків з метою знайти нових жертв.

Джерело: GSMInfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень