Шахраї на фоні збою «Київстару» придумали схему стягнення коштів: ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Не переходьте за посиланнями

Вже понад добу «лежить» оператор мобільного зв’язку «Київстар». Більшість українців лишилися без доступу до інтернету та без мобільного зв’язку. Найголовніше, люди не мають інформації про те, що відбувається в інфопросторі.

Офіційний представник «Київстару» повідомив, що над відновленням роботи компанії працюють програмісти і користувачам компенсують завдані збитки.

Виявляється, цією ситуацією вирішили скористатися шахраї.

 

Вони розповсюджують інформацію про те, що постраждалим клієнтам буде надана компенсація і навіть дають посилання, за яким люди можуть отримати 200 грн компенсації.

У компанії «Київстар» наголошують, що новини та терміни відновлення мережі надходитимуть виключно з офіційних сторінок компанії. Тож у жодному випадку не можна переходити за посиланнями, таким чином можна втратити гроші на своїх банківських рахунках.

Відповідальність за знищення мережевої інфраструктури «Київстару» взяли на себе російські хакери з групи «Солнцепек». Про це повідомив Олег Попенко з посиланням на росЗМІ.

Вони проникли в мережу українського оператора. Під час атаки було знищено внутрішню мережеву інфраструктуру організації, що забезпечує зв'язком не тільки мільйони абонентів, а й ЗСУ.

 

Російські хакери зазначають, що їм дісталися особисті дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси.

 

Пишуть, що було знищено і бекапи - на доказ цього хакери-терористи надали скріншоти взятого під контроль сервера резервного копіювання. 

Додамо, що днем раніше представники «Київстару» заявляли, що особисті дані клієнтів - під надійним захистом.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень