Секрет рецепта котлет із їдалень з часів молодості наших батьків — ось чому вони були такими смачними
Тепер ви можете приготувати їх самостійно
Зробити смачні котлети — завдання непросте, особливо, коли ще збереглася пам'ять про «ті самі», з їдальні. Тут, як не готуй, все одно не вийде так само смачно.
Чи все-таки вийде?
Виявляється, якщо знати парочку секретів, котлети вийдуть точнісінько як раніше.
Інгредієнти:
- фарш — 600 г;
- чорний хліб — 0,5 буханця (350 г);
- вода або молоко — близько 0,5 склянки;
- цибуля — 1-2 головки;
- часник — 1-2 зубчики;
- олія для смаження;
- сіль, мелений перець — на свій смак.
Підготуйте хліб. Зріжте кірки зі скибкою житнього хліба, замочіть м'якуш у воді або молоці, а скоринки підсушіть.
Приготуйте начинку. Розкришіть розбухлий м'якуш і додайте фарш, сіль, мелений перець, подрібнені цибулю та часник.
Вимісити масу. Ретельно вимісити всі інгредієнти, щоб вийшла липка маса.
Приготуйте котлети. Сформуйте котлети потрібного розміру та форми, а потім обваляйте їх у підсушених хлібних крихтах.
Запечіть котлети. Варіанти приготування: посмажте котлети на сковороді з двох боків до готовності або обсмажте і потім запікайте на деко в духовці при температурі 200 градусів. Час приготування залежить від властивостей духовки та товщини котлет.
Секрет «тих самих» котлет із їдальні
Котлети, виготовлені за рецептом з минулого, відрізняються від сучасних версій. Вони виходять соковитими та легкими завдяки особливостям приготування.
На відміну від сучасних рецептів, де одне м'ясо, до тих котлет додавали багато хліба, іноді майже в рівних пропорціях. Це робилося не для здешевлення продукту, а з метою надати котлетам соковитість і легкість.
Незвичайно було й те, що котлети не смажили, а запікали у духовці. Це робило страву ніжною та соковитою. А приготовлені у такий спосіб котлети ставали дієтичними та корисними порівняно з тими, що готувалися на сковороді.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ