Розселення українців після війни: Шість метрополісів, де вируватиме життя

Експерт пояснив, чому

Після того, як закінчиться війна, Україні не уникнути глобальної зміни розселення по країні.

Зараз є шість великих міст – Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків та поки окупований Донецьк, які є основною ланкою опорного каркаса розселення населення України та мають великий економічний потенціал. Ці міста ще називають метрополісами. 

В таких містах концентрується економічна діяльність, фінанси, транспорт, вищі навчальні заклади. Рівень життя там значно вищий, аніж в інших населених пунктах, хоча й сам рівень життя дорожчий.

 

Всі ці міста мають великий вплив на розвиток прилеглих територій, міграційні потоки та певною мірою впливають на демографічну ситуацію щодо народжуваності та смертності, – зауважив заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Олександр Гладун.

Втім, на думку експерта, навіть після закінчення війни, Україні варто подбати про встановлення систем ППО навколо всіх великих міст, як це зараз у Києві. Адже є ймовірність, що росія продовжить обстрілювати українські міста.

Також в Україні можуть з’явитися зони, де зовсім не буде населених пунктів. Йдеться про прикордонні території, розташовані поруч з росією, де дуже небезпечно. 

Можливо, навіть доведеться створювати якусь зону, де взагалі не буде населених пунктів. Якщо ж на цих територіях буде вестися економічна чи господарська діяльність, то потрібно гарантувати безпеку людям, – зауважив експерт.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень