Рогалики на смальці: апетитний десерт до чаю
Потіште своїх близьких
Рогалики на смальці. Пропонуємо спекти ошатні, у цукровій пудрі рогалики, які стануть вашими улюбленими.
Інгредієнти:
- 500 г – сметани
- 400 г – смальцю
- 950 г – борошна
- 4 – жовтки
- 100 г – цукру
- 0,5 ч. л. – солі
- 100 г – цукрової пудри
- 0,50 л – повидла
- 1 скл. – горіхів
У великій мисці з'єднуємо сметану, цукор та жовтки. За допомогою вінчика доводимо суміш до однорідності. Замість 4 жовтків можна, звичайно, взяти 2 яйця, але з жовтками рогалики будуть ніжнішими.
До маси додаємо смалець – перетоплений свинячий жир, перемішуємо.
Далі – сіль та борошно. Спочатку розмішуємо ложкою, а потім замішуємо руками еластичне тісто.
Загортаємо тісто в харчову плівку або в пакет і відправляємо в холодильник на ніч.
Приготуємо начинку для рогаликів на смальці – з’єднаємо яблучне повидло з подрібненими горіхами.
Розділяємо охолоджене тісто на 4 частини. Кожну частину тоненько розкачуємо та розрізаємо від центру на сектори – орієнтовно 15-18.
На широку частину тіста викладаємо начинку та акуратно загортаємо рогалики з повидлом.
Сформовані рогалики на сметані та смальці викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200ºС духовку на 20-25 хвилин.
Готові рогалики складаємо у глибоку миску та крізь ситечко щільно посипаємо цукровою пудрою. Подаємо смаколики до чаю або кави.
Прості секрети рогаликів
- Якщо готувати рогалики на смальці з холодних продуктів, тісто виходить листкове. Якщо ж із теплих, тобто кімнатної температури, тоді пісочне і лише злегка листкове.
- Якщо хочете отримати ніжні рогалики, про вершкове масло або маргарин забудьте. Замінити жир маслом можна. Рогалики теж смачні вийдуть, але не такі ніжні.
- Начинка для рогаликів може бути будь-яка – з варенням, вишнями або абрикосами, горіхами з чорносливом. Головне – не рідка, аби не витікала та не зіпсувала зовнішній вигляд рогаликів.
Джерело: fayni-recepty
Радіо Трек: НОВИНИ