Різко кидати пити не варто, - вчені

А ось трішки випивати навіть корисно

Австралійські вчені провели незвичайний експеримент і з'ясували, що різка та абсолютна відмова від алкоголю швидше шкідлива для здоров'я, ніж корисна.

Різка зміна способу життя є шоком для організму, він може почати працювати «по-новому» і не завжди правильно.

В ході досліджень виявилося, що невеликі дози алкоголю можуть значно знизити ризик виникнення небезпечного метаболічного синдрому.

У клінічних випробуваннях австралійських вчених брали участь більше двох тисяч чоловік, яких розділили на дві групи.

Першій групі організатори суворо заборонили пити будь-які алкогольні напої. А ось учасники другої групи могли регулярно вживати 100 грамів будь-якого алкоголю - але ні грама більше.

Через деякий час вчені проаналізували дані про здоров'я добровольців, що беруть участь в експерименті. До кінця заданого терміну з'ясувалося, що у «питущої» групи стан здоров'я був значно кращий, ніж у тих, хто вимушено відмовився від міцних напоїв.

Крім очевидних результатів експерименту, вчені пояснили користь алкоголю й іншими факторами. Виявилося, що регулярне вживання міцних напоїв в розумних дозах дійсно робить здоров'я людини міцніше.

В першу чергу, напої «для дорослих» корисні тим, що знижують вірогідність розвитку метаболічного синдрому. Під цим терміном маються на увазі гормональні порушення, через які існує підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу.

Колись вважалося, що даний синдром виникає при відсутності фізичних навантажень і дуже калорійне харчування. А ось як знизити ймовірність його виникнення, медики слабо уявляли.

Примітно, що вчені, які проводили експеримент, встановили й інші позитивні приклади впливу алкоголю на здоров'я. Наприклад, він (знову ж таки - в обмежених дозах!) добре впливає на серцево-судинну систему і знижує ризики виникнення цукрового діабету.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень