Рівненська облрада проситиме гроші на школи та дитсадки

Проект відповідного звернення оприлюднений на сайті ради

Зокрема, депутати звертатимуться  до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо збільшення фінансування з Державного бюджету будівництва та реконструкції навчальних закладів Рівненської області.

У поянювальній записці до проекту звернення йдеться:

На Рівненщині вже багато років підряд найвищий показник народжуваності по Україні. У 2012 році цей відсоток в області становив 15,9 при середньому в країні 11,4. У майбутньому 2017 році ці діти, народженні у 2012-ому році, проходитимуть підготовку до школи, однак для їхнього навчання та виховання не вистачає місць у дошкільних навчальних закладах, через що не буде виконано право дитини на отримання повноцінної дошкільної освіти. У 2015 році показники народжуваності в північних регіонах Рівненської області набагато вищі від загальноукраїнських, а саме: Рокитнівський район – 20,7%, Володимирецький район – 19,6%, Сарненський район – 18,7%.

Враховуючи велику кількість дітей, гостро постає проблема їх повноцінного перебування у дошкільних і навчання у загальноосвітніх навчальних закладах.

У 55 загальноосвітніх навчальних закладах області навчання проводиться у дві, а в окремих випадках у 2,5 зміни, оскільки наявна кількість учнів у декілька разів перевищує проектну потужність шкіл. Щороку більше 3 тис. дітей на Рівненщині не охоплено дошкільною освітою через відсутність дошкільних навчальних закладів, або ж обмежену кількість місць у вже існуючих.

З місцевих бюджетів Рівненської області щороку виділяються значні кошти для капітального ремонту, реконструкції та будівництва навчальних закладів. Проте цих коштів недостатньо.

Без ресурсів Державного бюджету вирішити вказану проблему неможливо.

Обласні обранці розглядатимуть це звернення на засіданні обласної ради 23 грудня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень