«Рівне – не рєзінове»: перед сесією зібрався пікет проти нового будівництва у центрі міста (ФОТО)

Багатоповерхівку планують звести на вулиці Шопена

Фото - Радіо Трек

Новобудову планують звести на місці колишньої медичної бібліотеки.

Йдеться про маленьку вуличку Шопена, що у самому центрі міста – якщо зайти за 15 школу вона виведе до Соборної.  

Питання про будівництво вже обговорювали на комісіях.

Звучали думки про те, що там будувати можна, але «щось невелике».

Сьогодні ж депутати мають ухвалити рішення з цього приводу на сесії. Під стінами Рівнеради зібралися мешканці поряд розташованих будинків на Соборній. 

Фото - Радіо Трек

Вони не проти забудови на вулиці Шопена, 4, але хочуть, щоб їм залишили прибудинкову територію. Про це розповів мешканець будинку на вулиці Соборній, 32 Ігор Романенко:

— Мешканці нашого будинку згуртувалися, бо розуміють, якщо чиновники видадуть дозволи на будівництво, то його уже не зупиниш. Загалом ця історія з бородою. У 2005 році чиновники управління УКБ вирішили забудувати місце, де колись стояла медична бібліотека. Цю польську будівлю швиденько знесли, щоб побудувати там багатоповерхівку. Оскільки землі під будівлею було не так багато, то до цієї земельної ділянки вирішили приєднати територію, якою користувалися мешканці нашого та сусідніх будинків. Так сформували одну велику земельну ділянку розміром 21 сотка.

 

На сьогодні ця територія виглядає занедбаною, проте ми там прибираємо. Бо плануємо побудувати невеликий дитячий майданчик для своїх дітей. Готові скинутися для цього грошима. Нас зупиняє лише те, що це земля міста. Тобто ми поставимо дитячий майданчик, а через рік його знесуть та почнуть щось самовільно будувати.

 

Коли у нашому будинку було створено ОСББ, то ми хотіли отримати собі прибудинкову територію. Але наші документи у міськвиконкомі постійно губляться. На наші прохання закривають очі. Очевидно, якщо наші звернення зникають у кабінетах ради, то в цьому є зацікавлені люди.

 

Якщо нам не виділять прибудинкову територію з цими кількома сотками, то ми й надалі будемо протестувати.

Вже під час сесії депутатка Галина Кульчинська запропонувала винести на голосування питання укладання нової угоди про оренду ділянки з УКБ з відміткою про відмову у забудові.

Орієнтовне розміщення ділянки на супутниковій карті google.com

Перед голосуванням депутати мають розійтися для обговорення питання.

Між тим, з розгляду сесії зняли близько двох десятків земельних питань.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень