Поради для тих, хто переходить з Windows на Mac OS

План переходу з Windows на Mac

Компанія Apple анонсувала вихід нового MacBook Air на процесорі M2.

Це друге покоління ARM-чипів від Apple Silicon. Розробники стверджують, що модель буде в 12 разів продуктивнішою та швидшою за попередні, що працюють на відеоприскорювачі від Intel.

Заявлений час автономної роботи складає 18 годин і перевершує багато аналогів. Представники компанії не уточнювали, про які саме моделі йдеться, проте зазначили, що порівнянні з 15-дюймовими пристроями Windows в анонсованому пристрої https://comfy.ua/ua/notebook/ будуть значно кращі характеристики дисплея.

64edd8f787967.webp

Новинка MacBook Air

Запропонована модель належить до категорії середнього класу. Прилад підійде аудиторії, якій потрібен оптимальний за розміром екран, висока швидкість відгуку та роботи з програмами, проте без додаткової обчислювальної потужності, що властива версіям Pro.

Ноутбуки від Apple отримують все більший рівень зацікавленості серед користувачів, які довго залишалися вірними традиційним моделям на Windows. Це не дивно, адже потужні інженерні рішення Apple дозволяють стверджувати про довший термін служби гаджетів у порівнянні з аналогами. Макбуки мінімально шумні, а їхня інтеграція з іншими пристроями бренду на вищому рівні. Оновлення ПО завжди безкоштовне, а також на Mac не ставлять за замовчуванням зайві застосунки, що лише займають місце.

За відгуками користувачів, система Mac OS простіша в користуванні, ніж Windows. Хоч і власники, які тільки познайомилися з технікою Apple, можуть посперечатися. Насправді треба трохи часу, щоб адаптуватися та розібратися з новими моментами. Корисні лайфхаки допоможуть швидше пристосуватися та досягти максимальної робочої продуктивності з ефективною ОС.

64edd90a52bca.webp

План переходу з Windows на Mac

  • Перенести дані з допомогою iCloud — завантажте відповідний застосунок, покладіть потрібні файли на iCloud Drive і синхронізуйтеся з хмарою.
  • Не поспішайте купувати Microsoft Office — варто спробувати інструменти Pages, Numbers і Keynote, Libre Office чи обмежитися сервісами Google, адже для багатьох користувачів цього достатньо.
  • Опануйте базові операції — гарячі клавіші в Mac відрізняються, тому візьміть на замітку та вивчіть такі, як Command + C (скопіювати), Command + V (вставити), Command + Shift + 3 (зробити скрін), Command + F (пошук);
  • Вивчити можливості Spotlight — це глобальна система пошуку на Mac, яка запускається Command + пробіл. Якщо освоїти фільтри пошуку, оператори, конвертери, калькулятор, користування стає простішим.
  • Впорядкуйте робочий простір з Mission Control — з допомогою опції можна розмістити найважливіші застосунки на окремі робочі столи. Для запуску функції треба натиснути F3.

64edd91368748.webp

Більше про гарячі клавіші

Здається, це найбільша проблема нових користувачів Mac, адже комбінації не співпадають зі звичними для Windows, і на початку через це робота значно сповільнюється. В більшості випадків замість CTRL треба використовувати Command, замість Win — F4 і всі знайомі алгоритми запрацюють. Єдине, що складніше запам’ятати — комбінацію для знімка екрана (Command + Shift +3). Command + Пробіл використовується для зміни розкладки. Окремо варто розібратися зі знаками пунктуації. Підготуйте собі маленькі шпаргалки — і за декілька тижнів ви будете насолоджуватися тим, як швидко, продуктивно та приємно виконувати більшість операцій на Mac.

Де можна вибрати оригінальний MacBook потрібної продуктивності і за оптимальною ціною, ви знаєте — на сайті Comfy.ua.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень