Поляків косить депресія через війну в Україні. І не лише поляків – потерпає весь ЄС

Люди втрачають роботу

Пандемія та війна в Україні вплинули на психічне здоров’я громадян ЄС.

Такі дані Польського інституту економіки (PIE) наводить видання Interia.

Згідно з дослідженням, 62% респондентів у ЄС зізналися, що на їхній психічний стан негативно впливають війна в Україні та пандемія коронавірусу:

«Депресія і тривога стають «епідемією» у сучасній Європі, і економісти вже намагаються перевести цю, начебто, індивідуальну проблему в реальні втрати для економік країн ЄС», – йдеться у дослідженні.

У 27 країнах ЄС та Великій Британії загальний збиток через проблеми з психічним здоров'ям уже перевищив 4,2% ВВП, тобто понад €600 млрд, зазначили фахівці. 

За підрахунками PIE, понад третину цих витрат зумовлено зниженням рівня зайнятості та продуктивністю праці.

«Приблизно 46% громадян ЄС стикалися з емоційними або психосоціальними проблемами протягом останніх дванадцяти місяців, такими як почуття депресії або тривоги», – наводить дані дослідження PIE і зазначає, що такі відповіді респондентів мають бути сигналом для тих, хто приймає рішення, які впливають на соціальну політику в країнах ЄС.

 

Необхідність зосередитися на психічному здоров’ї стає вимогою часу».

PIE посилається на прогнози Всесвітнього економічного форуму, які показують, що до 2030 року психічні розлади ставатимуть ще більшим економічним тягарем для світової економіки.

«Таким чином, вплив психічних розладів на економіку стає однією з найважливіших проблем.

 

Ці витрати оцінюються приблизно в $6 трильйонів на рік (витрати на охорону здоров’я, страхові виплати, втрата продуктивності на робочому місці та безробіття через проблеми з психічним здоров’ям)», – пише видання.

Економічні спади суттєво впливають на здоров'я та добробут населення, підсумовує PIE і наголошує, що це особливо стосується груп, які більш схильні до економічних труднощів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень