Податківці стали вилучати автомобілі у таксистів. Що відбувається?

Послуги перевезення пасажирів – цілком підприємницька діяльність

В Україні почали вилучати автомобілі у таксистів. Передусім через те, що вони самозайняті особи, які не зареєстрували свою підприємницьку діяльність. Такі випадки уже зареєстрували у Києві. За повідомленням пресслужби ДПС у Київській області, автомобіль вилучили у таксиста, адже свою діяльність він проводив незаконно, і цей факт зареєстрували спільно з поліцією.

Таксист виявився неофіційно зайнятою фізичною особою. Щодо водія склали протокол за порушення порядку провадження господарської діяльності. Транспортний засіб вилучено.

Надаєш послуги у режимі «таксі» на власному автомобілі – реєструйся як суб'єкт підприємницької діяльності, - закликали податківці.

За даними Української таксомоторної асоціації зараз таксистами працюють близько 220 тисяч осіб, а це 1,1% всього економічно активного населення. При цьому більшість таких самозайнятих громадян працюють неофіційно, бо не хочуть реєструвати підприємницьку діяльність та сплачувати податки.

У Господарському кодексі України діяльність таксистів є «цілком підприємницькою» і вони мають проводити розрахунки з пасажирами через РРО та/або ПРРО. Пасажири натомість мають отримувати розрахункові документи встановленої форми та змісту.

На жаль, не всі знають про обов'язок здійснення підприємницької діяльності при реєстрації як суб'єкта підприємницької діяльності та фіскалізації розрахункових операцій, - пояснили податківці.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень