Після обміну LED-ламп в Україні можуть запустити безплатний обмін застарілих газових котлів та колонок

Це дозволить заощадити таку кількість газу, що можна буде відмовитися від імпорту палива

Якщо замінити у помешканнях українців застарілі газові котли й колонки на нові – це дасть можливість заощадити до 2 млрд кубометрів газу на рік та відмовитися від імпорту палива. Так вважає колишній керівник «Оператора газотранспортної системи» Сергій Макогон.

За його словами, основним споживачем газу в Україні є населення, яке переважно використовує застаріле обладнання. Через це споживання газу збільшується.

Макогон вважає, що після успішної реалізації програми із заміни лампочок на енергоощадні необхідно реалізувати програму заміни газового обладнання. І хоча це набагато дорожчий проєкт, у перспективі це дозволить забезпечити енергонезалежність Україні.

Навіть при зменшенні споживання на 1 мільярд куметрів газу – Україна вже матиме повну енергонезалежність. Власний видобуток на сьогодні складає 18,5 млрд кубометрів, а споживання без заміни газових котлів і колонок становить близько 19,5 млрд кубометрів.

Сергій Макогон каже, що заміну старих газових котлів легше і швидше реалізувати, ніж звести два атомних енергоблоки за шість років за 10 млрд доларів.

Українці можуть не чекати ініціативи від влади та самостійно замінити колонку чи газовий котел, щоб економно витрачати ресурс. Така покупка досить швидко виправдає витрати.

Зараз, коли Нафтогаз сконцентрував постачання газу населенню та планує отримати контроль над більшістю облгазів, такий проєкт навіть легше реалізувати через те, що саме персонал облгазів може швидко проводити заміну таких котлів.

 

А Нафтогаз має бути зацікавлений зменшити обсяг постачання дотаційного газу населенню, щоб зменшити витрати компанії на імпорт газу. При чинній досить низькій ціні на газ населення не надто мотивоване самостійно інвестувати в заходи енергоощадження, та й не у всіх є можливість профінансувати такі заходи, - написав аналітик на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Джерело: today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень