Ось як потрібно готувати хек! Один з найкращих і найсмачніших рецептів приготування цієї рибки
Виходить дуже соковито
Хек – один з найдоступніших видів риби. Це невибаглива риба, яка виходить соковитою і не має багато кісток. А досвідчені господині готують її за особливим рецептом, така риба розлітається терміново.
Інгредієнти:
- Риба хек – 900 г.
- Риба тріска – 600 г.
- Борошно – 2 ст. л. (для панірування)
- Чорний перець – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Приправа для риб – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія для смаження
- Цибуля – 2 шт. (500 г.)
- Морква велика – 1 шт. (250 г.)
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець горошок – 7-10 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль - на смак
- Вода – 200 мл.
- Коріандр і зелень за бажанням
Очищаємо хек і тріску, добре їх промиваємо та нарізаємо шматочками. Змішуємо борошно з паприкою, перцем, сіллю та приправою для риби.
Паніруємо рибу в сухій суміші з усіх сторін.
Розігріваємо олію на сковорідці. Тоді на сильному вогні обсмадуємо рибу з обох сторін до золотистого кольору. З кожного боку приблизно по 5-7 хвилин.
У ту ж сковорідку нарізаємо цибулю та натираємо на терці моркву. Перемішуємо.
Додаємо приправи: лавровий лист, горошки чорного перцю, томатну пасту з цукром та сіль. Та вливаємо ще стакан води. Усе добре перемішуємо, накриваємо кришкою та доводимо до кип’ятіння, приблизно 2-3 хвилини.
Тоді зверху викладаємо рибу. Накриваємо кришкою та смажимо ще на маленькому вогні 10 хвилин.
Перевертаємо рибу іншим боком, щоб усе наситилось соусом. Знову накриваємо кришку на 5-7 хвилин.
В кінці додаємо коріандр та зелень і тушкуємо ще 10 хвилин.
Неймовірна запашна і смачна рибка готова.
Смачного!
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ