«Облава» на чоловіків на вулиці: чи відмовляться військкомати від таких методів вручення повістки

Пояснення керівника військкомату

В Україні періодично з'являються новини про те, що чоловіків примусово везуть до військкоматів просто з вулиці.

Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко розповів, що наразі військкомати не можуть відмовлятися від практики так званих «облав» – коли чоловікам вручають повістки на вулиці і везуть їх військкоматів.  

Про це він розповів для Leopolis.news.

За його словами, добровільно до військкоматів приходить десь близько 20% (половина з яких – контрактники) від планового завдання, яке мають виконати ТЦК.

— Якщо не буде цих розшуків, доправлення для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою.

 

Прихід до ТЦК – це не автоматична відправка до війська. Потрібно розуміти, що це ціла низка процедур, а також медичний огляд. І ті, хто мають законні підстави, по стану здоров’я або інших причин не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії, - зазначив Тіщенко.

Він також розповів, що є випадки, коли військовозобов’язаному вручають повістку на вулиці, він приходить до ТЦК, а виявляється у нього троє дітей чи інвалідність – це точно повне право на відстрочку.

Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування також пояснив ситуацію з мобілізацією працівників підприємств.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень