Нові квартири замість зруйнованих українцям не даватимуть. Відомо, як компенсують людям втрачене майно

Вони матимуть можливість обрати первинний чи вторинний ринок

ФОТО Погляд

Держава не будуватиме нове житло замість зруйнованого війною. Але українці отримають компенсацію за ці втрати фактично грошима, а саме – житловими сертифікатами. 

До розгляду уже у другому читанні готовий законопроєкт №7198, де представлено механізм компенсації, пояснює заступниця очільника Мінвідновлення Олександра Азархіна. За її словами позиція міністерства дати можливість вибору людям, адже спершу планували відбудовувати зруйноване житло і заселяти людей саме туди. Наразі від такої ідеї відмовились, аби дати людям можливість вибору. 

Українці, які втратили на війні житло, отримуватимуть житловий сертифікат, сума якого дорівнюватиме вартості знищеного житла. Власники такого сертифіката самі вирішуватимуть - купувати їм квартиру у новобудові, чи надавати перевагу житлу на вторинному ринку або й взагалі будувати будинок. 

Людина матиме можливість вибрати, як вона використає житловий сертифікат - на ринку вторинного житла або первинного житла. Також передбачена можливість, у разі втрати приватного будинку, на цій ділянці отримати компенсацію за будівельні матеріали та роботи з будівництва будинку на місці зруйнованого, - повідомила Олександра Азархіна.

Житловий сертифікат матиме термін придатності – 5 років. Обрати житло можна буде у будь-якому регіоні Україні, крім тимчасово окупованих або тих, в яких ведуться активні бойові дії.

Якщо коштів житлового сертифіката для купівлі бажаного об'єкта нерухомості недостатньо, людина може додати суму, що бракує, - додала чиновниця.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень