Невідомий хакер зробив щедрий подарунок Україні: почистив криптогаманці фсб рф

Попорав майже 1000 акаунтів

Невідомий хакер викрав 300 000 біткоїнів у російських спецслужб та переказав їх на потреби України.

Про це пише dev.ua з посиланням на Сoindesk.

Невідомий скористався функцією того, як блокчейн Bitcoin документує трансакції, щоб ідентифікувати 986 гаманців, контрольованих Управлінням зовнішньої військової розвідки (ГРУ), Службою зовнішньої розвідки (СВР) і Федеральною службою безпеки (ФСБ), – йдеться у повідомленні.

Російські силові відомства не відповіли на запит CoinDesk щодо коментарів. Та, за даними Chainalysis, факт переказу коштів на допомогу Україні може свідчити про те, що інформація про гаманці контролюються російськими спецслужбами.

Ймовірно, хакер зміг отримати доступ до 300 000 в біткоїнах ще до початку повномасштабного вторгнення, а після його початку переказував гроші на допомогу Україні. Та російські силові відомства не підтвердили й не спростували інформацію щодо крадіжки.

Той факт, що відправник OP_RETURN хотів і міг спалити біткоїни на сотні тисяч доларів, щоб поширити своє повідомлення, на нашу думку, робить більш вірогідним те, що їхня інформація точна», — зазначено в пресрелізі Chainalysis.

Спершу важко збагнути щедрість подарунка невідомого хакера. Беріть калькулятор, адже на сьогодні вартість одного біткоїна становить майже  $29 000.

Джерело: «Мінфін»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень