Неочікувані симптоми дефіциту кальцію. Про це «кричатиме» шкіра

Чимало людей помилково вважають це сезонним явищем

Дорослій людині потрібно щодня споживати близько тисячі міліграмів кальцію. Щоб кальцій повноцінно засвоювався, організм повинен обов'язково отримувати адекватну кількість вітаміну D.

Кальцій міститься в броколі, жирній рибі (лососі, скумбрії), сирі, молоці, горіхах, кунжуті. Щоб людині забезпечити потребу у вітаміні D, їй потрібно достатньо часу перебувати на сонці. У разі потреби лікар може призначити спеціальні добавки, — пояснюють лікарі.

Симптоми неспецифічні, вони розвиваються при виражених порушення обміну кальцію.

Це, наприклад сухість шкіри, розвиток шкірних хвороб, ламкість нігтів. У важчих випадках людина може відчувати оніміння та поколювання в руках та ногах, а також м'язові судоми, що посилюються вночі. Загалом дефіцит кальцію в організмі викликає втому, пригнічений емоційний стан, у людини може розвиватися депресія та спостерігатися безсоння, — зазначають фахівці.

Найстрашнішим ускладненням при тривалому порушенні обміну кальцію є розвиток остеопорозу - знижується щільність кісток, що призводить до переломів. Особливо це небезпечно для людей у поважному віці, жінок після менопаузи, оскільки в цих випадках порушується процес засвоювання кальцію.

Щоб точно зрозуміти, чи є у вас дефіцит кальцію, достатньо здати аналіз крові на кальцій.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень