Неочевидна причина зайвої ваги, або Як визначити дефіцит йоду в організмі

Йод один з важливих мікроелементів, необхідний для правильної роботи організму

Якщо ви помітили невластивий вам набір ваги, то насамперед потрібно перевірити себе на достатню кількість йоду. Цей мікроелемент контролює роботу щитоподібної залози.

При дефіциті йоду може спостерігатись значний набір ваги. А щитоподібна залоза стає збільшеною.

Важливо пам'ятати про те, що йод у достатній кількості має бути присутнім у нашому раціоні – тільки в такому випадку можна захиститися від ризику дефіциту речовини.

Серед ознак, за якими можна визначити нестачу йоду:

Зовнішність

Колір обличчя стає тьмяним і невиразним. Шкіра стає більш в'ялою, з'являються темні кола під очима та набряки. Також починає активно випадати волосся, на що відразу ж варто звернути увагу, вважають експерти.

Серцево-судинна система

Починають з'являтися неприємні хворобливі відчуття у районі серця. Також виникає задишка.

Загальне нездужання

При нестачі йоду людина швидко втомлюється, неспроможна вести свій звичний спосіб життя. Починають з’являтися проблеми, пов'язані з розумовою діяльністю.

Аби покращити ситуацію, у раціон потрібно вводити водорості. Це простий та якісний спосіб збагатити свій раціон йодом у достатній кількості. Також слід у достатній кількості вживати морепродукти та рибу. Також йод міститься і в молочних продуктах.

 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень