«Нема у березні ніякого «свята весни і ніжності»: Чи потрібно святкувати 8 Березня?

І чому у цей день зовсім не до веселощів

Напередодні 8 березня чи не щороку виникає питання – чиє це свято і святкувати його чи ні?

Відома рівнянка Світлана Сирота дала відповідь на ці питання. І пояснила, що 8 березня – це ніяке не свято.  

Вже осточортіла з року в рік тема, але ми знову «здобули». Кажуть, якщо треба пояснювати, то не треба пояснювати. Але я, трясця, таки поясню. Нема у березні ніякого «свята весни і ніжності». Є 8 березня. Це день, коли вшановують боротьбу жінок за свої права, – написала Світлана Сирота.

Вона пояснила, що йдеться про те, що жінки в Україні досі не мають рівних можливостей для самореалізації й кар'єрного росту. Кількість жінок на керівних посадах, не лише в Україні, значно менша, ніж чоловіків.

Жінці майже ніколи не дадуть просунутися, бо «не бабське діло». Ти можеш перевищувати інтелектом всіх чоловіків разом узятих, але якщо ти не носиш яйця і не їздиш із колегами на полювання чи в баню – ти не зробиш кар'єри. Скільки рівності в українських сім'ях? На кому діти і побут в 90%? – йдеться у пості рівнянки.

Вона зауважила також, що під час розлучення діти переважно залишаються з матерями. А розмір обов'язкових аліментів на дитину шкільного віку – менше ніж півтори тисячі гривень. Решту грошей для догляду за дитиною та загалом на життя має заробити жінка.

Декрет  – жінка. Батьківські збори – жінка. В поліклініку – жінка. Хочеш робити кар'єру – сука недотр*х*на. Зробила, попри все, – насмоктала. Жінка за кермом – мавпа з гранатою. І взагалі, завали писок, твій день – восьмемарта. Ось про що 8 березня насправді, і ніякого свята у цьому дні немає, – продовжує Світлана Сирота.

На кінець вона додала, що квіти на 8 березня – це «нівелювання тяжкої праці усіх тих жінок, які вибороли жінкам право на освіту, професію, працю, право обирати й бути обраними, носити штани й бікіні, не виходити заміж із примусу і ще багато чого».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень