Недешеві засоби, які можуть убезпечити країну від різкого стрибка комунальних тарифів

Заборона на збільшення тарифів діє на послуги теплопостачання, гарячої води та газу

В Україні не припиняють розмови про необхідність збільшення тарифів. Тарифи на світло, воду, газ, опалення – мають різні складові. Проте їхня структура залежить від цін на різні види палива.

Потрібно аналізувати кожен тариф окремо. Єдине, що треба зазначити: необхідно робити все можливе, аби в межах наявних тарифів енергетики та комунальники могли забезпечувати якісне надання послуг, – пояснює перший заступник голови Комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко.

Водночас у комітеті кажуть, що держава впроваджує стимулювання комунальних підприємств. Йдеться про встановлення сонячної генерації. Тобто в хорошу погоду сонячна електростанція здатна частково або навіть повністю забезпечувати підприємство електроенергією. Так комунальники зможуть зменшити обсяги закупівлі електроенергії з мережі. А ту електрику, яку підприємство не використає, зможе продавати й отримувати гроші.

Це суттєва економія коштів, які можна використовувати на інші потреби, наприклад, на модернізацію підприємства, запровадження енергоефективних заходів, – пояснює голова комітету ВР з питань енергетики Андрій Герус.

Крім того, уряд має шукати бюджетні можливості для компенсації різниці в тарифах теплопостачальних підприємств і запуску програми енергоощадження на комунальних підприємствах.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень