Не проґавте момент: коли садити цибулю на зиму?

Городникам на замітку

Фахівці радять садити зимові сорти цибулі десь у кінці жовтня або на початку листопада. Найкраще – за 30-35 днів до початку стабільних холодів. Також враховуйте, яка погода, тому що рослина має пустити корені до заморозків.

У цій справі дивіться на термометр. Ідеально для посадки, коли температура повітря знизилась до +5 й так вже триває кілька днів.

Не забудьте, що для осінньої посадки підійдуть саме зимові сорти, які здатні пережити холоди. Посадковий матеріал повинен бути сухим та не потребує замочення. Поливати рослину після посадки теж немає сенсу.

Як садити цибулю на зиму? 

Важливо, аби ділянка для посадки цибулі була рівною. За 2 тижні до посадки можна удобрити її компостом з попелом у кількості 1 відро на 1 метр квадратний.

Вирийте ямки, вглиб на 4-5 сантиметрів з дистанцією 15-20 сантиметрів одна від одної. Сіянку цибулі внесіть у лунки, засипте сухою землею. Утрамбуйте ґрунт.

Коли починаються заморозки, то місце посадки варто замульчувати агроволокном або сухим листям. Зауважимо, що на одній і тій самій грядці цибулю садять максимум 2 рази.

Потім треба дотримуватися сівозміни: садити цибулю після кукурудзи, буряка, гірчиці, ріпаку, гороху, помідорів, салату, а також зернових, крім вівса.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень