«Не бійся заводити ворогів»: 7 порад від бабусі, які ми даремно не слухали

Життя треба смакувати, а не терпіти (с)

Вона була, наче не від цього світу...

Могла піти на ринок у парадному костюмі. Або нанести на зап’ястя улюблені парфуми під час походу в магазин. Вона багато читала, не зважаючи на пилюку. А на дачі годинами сиділа на веранді, милуючись західним сонцем. І бур’яни в саду її зовсім не турбували. Ніколи нічого не економила і користувалася сімейною порцеляною, щоби просто попити чаю...

Вона – це бабуся моєї подруги

Ми тоді були юні, наші голови були забиті ідеологічною нісенітницею. Все це наклало стійкий відбиток на все життя. З нескінченними «треба» і «повинен», з неодмінними поневіряннями і подоланнями. З ухилом у жорстку дисципліну, ну, ви самі розумієте...

Звичайно, на цьому фоні бабусине: «Життя треба смакувати, а не терпіти», виглядало щонайменше недоречно. Як клоунський ковпак на директорі загальноосвітньої школи.

Тож багато з того, що вона говорила, ми бездумно пропускали повз вуха. І лише тепер, через багато років, я намагаюся усвідомити всі ці моменти й переосмислити їх наново.

А бабуся казала нам:

«Дівчатка, принців мало, і вони дуже люблять себе. Їх вистачає лише на дуреп. Беріть хороших тихих хлопчиків, і вони зарплату носитимуть додому, а не всяким дурепам».

А ще бабуся казала:

«Бійся надто гарячих чоловіків. Вони не приносять нічого крім доброї близькості, великого головного болю та непотрібних страждань. Це марний і руйнуючий вогонь. Він не гріє. Він просто спалює все. Віру в людей, надію та любов».

Ця фраза, що викликала тоді праведний гнів, стала зрозумілою набагато пізніше – після опалених крил...

А ось це – просто шедевр:

«Не треба бути доброю. Добро – поняття відносне, для кожного своє. Просто будь об’єктивною та справедливою».

Або таке:

«Ніколи не роби поспішних висновків, не ухвалюй різких рішень. Сядь. Посидь. Послухай хорошу музику, смачно поїж, усміхнись. Може, до того моменту вже нічого вирішувати і не доведеться».

Одна з найкращих фраз цієї бабці звучить так:

«Завжди давай людині рівно три шанси. Насправді ці шанси ти даєш собі. Не прогаяти щось важливе, не зіпсувати собі долю, навчитися чогось нового. Але не більше!»

І звісно ж, її шедевр, достойний найвищої похвали. Якби ж то послухати її раніше!

«Не бійся заводити собі ворогів. Вони потрібні, щоб тебе розбурхувати. Бійся заводити собі дешевих друзів, вони тебе потягнуть на дно».

І як жаль, що ми її мало слухали...

Джерело: з Мережі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень