Найближчим часом все може перевернутися з ніг на голову: В Україні готують важливі кадрові ротації  

Зміни будуть від прем’єра до міністрів

Зеленський та Залужний

В кінці серпня влада України планує провести декілька гучних кадрових перестановок.  Адже є міністри, які викликають невдоволення влади ще з моменту повномасштабного вторгнення, тому їх подумують замінити.

По-перше, були міністри, які від початку просто втекли на Захід України і їм просто важко взагалі працювати в умовах війни. По-друге, восени вже буде складна економічна ситуація, і на когось це треба буде звалити. Чому б не на Шмигаля? Його вже давно думають відправити у відставку, але питання було в тому, хто його може замінити.

 

Зараз президент схиляється в бік Кубракова (ред. – міністр інфраструктури). Він ефективно показав себе у своїй сфері (ред. – займався «Великим будівництвом»), навіть займався перемовинами по зерну. Кубраков близький до Кирила Тимошенка, хоча з Єрмаком теж має нормальний контакт. Ще хотів (ред. – стати прем’єром) Чернишов (ред. – міністр розвитку громад та територій України), але він точно не потягне. Він розвивав бурхливу активність, але ні, — каже співрозмовник видання «Телеграф».

Також планується заміна міністерки економіки Юлії Свириденко. Замість неї першим віцепрем'єром та міністром економіки можуть поставити Ростислава Шурму, який близький до голови ОП Андрія Єрмака.

Ліворуч Ростислав Шурма, праворуч - Юлія Свириденко
Ліворуч Ростислав Шурма, праворуч - Юлія Свириденко

– У Свириденко почались проблеми після історії з пальним (ред. – паливну кризу не змогли вирішити в обіцяні терміни), тоді її рейтинг в очах президента почав знижуватись. Проблема в тому, що там судять не по рівню ефективності, а судять персоналії. От не подобається зараз Свириденко, значить, її треба замінити, – повідомило інше джерело, яке близьке до влади. 

Крім того, очікується відставка Дениса Монастирського. Його місце хочуть віддати нинішньому першому заступнику голови МВС Євгену Єніну.

Ліворуч Денис Монастирський, праворуч - Євген Єнін
Ліворуч Денис Монастирський, праворуч - Євген Єнін

А чинного керівника СБУ Василя Малюка хочуть позбавити приставки в.о.

В Офісі президента також планують зробити реорганізацію в Кабміні. По-перше, хочуть скоротити апарат чиновників приблизно на 40%, мовляв, це дозволить скоротити видатки. По-друге, знову об’єднати деякі міністерства.

– Є задум об’єднати Міністерство культури, Міністерство освіти та Міністерство спорту в одне. А очільником зробити Шкарлета (ред. – нині міністр освіти). Не те щоб він був ефективний, але інших кандидатів зараз просто немає. Також об’єднати Міністерство реінтеграції з Міністерством громад та розвитку територій, а Міністерство екології з Міністерством енергетики. Міністерство економіки ймовірно об’єднають з Мінагро, думали також, що робити з Міністерством ветеранів, – розповів співрозмовник «Телеграфа».

Конфлікту із Залужним немає, але зняти хочуть…

– Президент пропонує Залужному стати міністром оборони, а на його місце поставити Сирського (ред. – Командувача сухопутних військ). Але Залужному не дуже подобається ця ідея. При чому, що робити з Резніковим - теж незрозуміло. Були ідеї зробити його (ред. – Резнікова) прем’єром, американці підтримували. Сам він був не проти стати міністром юстиції, однак президента влаштовує Малюська, – кажуть на Банковій.

Втім, враховуючи небажання самого Залужного покидати обійману посаду і підтримку його з боку Заходу (та й з боку суспільства), закрити це питання наразі президенту ще не вдалось.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень