Настав час підвести риску: «Книгарня Є» торгуватиме російськими книжками

Мережі магазинів оголосили бойкот

Мережа книжкових магазинів «Книгарня Є», яка тривалий час орієнтувалася на україномовний ринок, починає продавати більше російської літератури.

Там заявили, що далі так продовжуватися не може і «настав час підвести риску під важливим періодом діяльності мережі». Повідомлення про це напередодні з’явилося на офіційній сторінці книгарні у фейсбук:

Коли у 2007 році ми відкрили перший магазин Книгарні «Є», ідея торгувати україномовними книгами багатьом видавалася абсурдом. 

 

Всупереч економічній логіці  ми послідовно робили акцент на продажу книг українських видавництв, тримаючи  частку книг українською мовою на наших полицях 90% і більше. В штучно монополізованому російськими структурами книжковому  середовищі ми  створили надійний ринок збуту для україномовного продукту, відкривши можливості для українських видавців.

 

Надавши нарешті читачеві доступ до книг українською, ми на практиці довели, що незалежно від мови побутового спілкування абсолютна більшість громадян готова обирати україномовний продукт. Продовжуючи відкривати нові книгарні, ми сприяли появі нових читачів, розширюючи кволий ринок української книги до комерційних масштабів.

 

Настав час підвести риску під важливим періодом діяльності мережі.

Абсолютно очевидно, що турбота про формування повноцінного та успішного українського книжкового ринку – це функція держави і завдання усього суспільства, а не окремої мережі книгарень.  (…)

 

Виправити таке становище може лише дієва державна політика, а Книгарня «Є» змушена враховувати викладені обставини у плануванні своєї подальшої роботи.

Користувачі мережі обурилися такому рішенню і збираються бойкотувати мережу. «Є» нагадують колишні заяви про те, що раніше книгарня завозила лише ту російськомовну продукцію, яка не мала українських відповідників.

Нині ж мережа книгарень заявляє, що цьогоріч  50-70% в обігу великих книготорговельних структур складає російська книга (імпортована або видана в Україні). Це обумовлено перевагами у собівартості російського продукту (менша вартість авторських прав та перекладу) та підтримкою з боку російської держави.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень