«Батьківщина» та «ЄС» вважають законопроєкт про мобілізацію «неприйнятним» (ВІДЕО)

Роз’яснення експерта

Далеко не всі народні обранці готові підтримувати Законопроєкт про мобілізацію, внесений Кабміном на розгляд  ВРУ.

Зокрема, народний депутат від фракції «Батьківщина» і один з членів групи з підготовки законодавчої ініціативи про оновлення правил мобілізації Михайло Цимбалюк заявив, що той варіант документа про оновлені правила мобілізації, який запропонував Кабмін — неприйнятний.

«Ми політично усвідомлюємо, що потрібно готувати новий закон про мобілізацію, бо чинне законодавство є застарілим. Ми принципово “За”. Але той варіант, який запропонував Кабмін, є неприйнятним.

 

Пан Олексій Гончаренко (нардеп від фракції «Європейська солідарність» — ред.) підтвердить це, ми входимо до робочої групи і розробляли нормальне законодавство і радилися спільно з представниками Сил оборони», — сказав Цимбалюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Водночас за його словами, запропонований урядом законопроєкт частково вирішує питання ротації військовослужбовців, однак, мобілізацію людей з інвалідністю третьої групи та мобілізацію доглядальників за інвалідами І-ої групи нардеп вважає – неприйнятними:

«Виявляється, їх можна призивати. Хто ж буде цю людину доглядати, яка не може без сторонньої допомоги? В такому вигляді цей законопроєкт не може проходити.

 

Його потрібно або допрацювати, або запросити військове керівництво в закритому режимі до парламенту, щоб вони пояснили, що вони хотіли. А тоді спільно допрацювати й ухвалювати», — сказав Цимбалюк.

Олексій Гончаренко

Зі свого боку нардеп від парламентської фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко, який також є одним із членів групи з підготовки законопроєкту про оновлення правил мобілізації, підтвердив слова свого колеги:

«Я підтверджую слова Цимбалюка, що наша робоча група ніяким чином не затверджувала цей проєкт закону.

 

Мало того, робоча група взагалі не по цьому законопроєкту, вона в цілому про соціальну підтримку та захист військовослужбовців.

 

Але ми справді розглядали, у тому числі й ці можливі зміни. Але ми жодних з них не затверджували. І цей законопроєкт, поданий урядом, є недоречним.

 

Без суттєвого доопрацювання за нього голосувати не можна", — сказав Гончаренко.

Гончаренко додав, що він буде пропонувати парламентській фракції «Європейська солідарність» у такій редакції за законопроєкт не голосувати.

Нижче подаємо експертний аналіз Законопроекту про мобілізацію та всіх його нововведень.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень