На заміну суглобів претендують 700 людей. Медики заспокоюють рівнян

Та мешканців області

У Рівненській області на ендопротезування кульшовими суглобами на черзі перебуває понад 700 осіб, колінними – 100 осіб. На це держава передбачила суттєві кошти, кажуть медики.

- У цьому році отримали достатню кількість суглобів. Окрім того, з обласного та міського бюджетів на ці потреби виділили по одному мільйону грн. Цього тижня ми отримали теж два десятки суглобів. Ми вже міняємо трансплантовані суглоби. Тож наша місцева травматологія тримає передові позиції в державі, — інформує пре служба обласного управління охорони здоров’я.

Нагадаємо, фахівці обласного центру ортопедії, травматології та вертебрології Рівненської обласної клінічної лікарі здолали ще одну «вершину». На початку грудня поточного року вперше вони виконали пацієнту протезування обох кульшових суглобів одночасно протягом одного оперативного втручання.

До речі, за словами керівника центру ортопедії Валентина Піонтковського,

кожен десятий пацієнт, який потребує заміни кульшового суглоба, має покази до двостороннього ендопротезування.

За світовою статистикою, на тисячу населення «припадає» один ендопротез.

Тобто за кількістю мешканців нашої області лікарі щороку мають ставити пацієнтам 1100 ендопротезів.

Але, на жаль, державне забезпечення в цьому напрямку недостатнє. Коштом обласного бюджету в рік закуповують лише 15-20 ендопротезів. А на черзі на ендопротезування перебувають нині 700 пацієнтів. Ще багато хворих навіть не реєструються в ній, бо знають, що чекати доведеться дуже довго.

Можна, звичайно, придбати ендопротез і самотужки, проте далеко не всім це по кишені. Адже залежно від виду, матеріалу та виробника

ціна них варіюється в середньому від 30-40 (цементні ендопротези) до 100-120 (керамічні ендопротези) тисяч гривень.

Більше про це читайте тут. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень