На рушниках бактерій більше, ніж у туалеті. Як убезпечити себе вдома

Тепле й вологе середовище - це оаза для розмноження мільйонів небезпечних мікробів

І цього разу про ванну. Рушники у ванній містять велику кількість мікробів, що можуть викликати серйозні інфекційні хвороби. Залишати рушники вологими у теплій ванній кімнаті – це означає забезпечити ідеальне середовище для розмноження бактерій.

У вологих рушниках під час дослідження фахівці виявили багато хвороботворних бактерій. Це зокрема й кишкова паличка та сальмонела. Ускладнення, пов'язані з бактеріями, включають гемолітико-уремічний синдром, який, як відомо, призводить до ниркової недостатності та смерті.

Дослідження показали, що на рушниках може бути більше мікробів, ніж у туалеті, де на квадратний дюйм припадає приблизно 295 бактерій.

Брудний рушник може викликати грибок нігтів, свербіж шкіри, бородавки. Щоб уникнути цього, міняйте або періть рушник не рідше одного разу на тиждень і стежте за тим, щоб він висихав між використаннями, - повідомляють експерти.

Вологий рушник після користування треба обов'язково просушити, а не  лишати його на гічку у ванній. Частіше періть рушники, коли ви хворі. Влітку теж варто подбати про більш часте їх прання.

Джерело: РБК-Україна

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень