На Рівненщині з 11 квітня заборонено ловити рибу

Через нерестовий період

На Рівненщині почала діяти заборона на вилов риби. Це пов’язано з нерестом. Тож в області відстежуватимуть ситуацію на водоймах. Про це йшлося на нараді за участю поліцейських, екологів та рибоохоронного патруля.

- Офіційний вилов риби у морях під час війни зупинений. Відтак, українці зможуть споживати лише ту рибу, яка цього літа виросте природним шляхом.

 

Якщо правильно пройде нерест і ніхто не забруднюватиме воду, то і риба буде на столі», - пояснили в облдержадміністрації.

Так, із 11 квітня вступає в дію нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах. Зокрема, на річках вона діятиме по 30 травня, на озерах, водосховищах, інших водоймах — по 20 червня, на придаткових водах річок — по 10 липня.

На цей період забороняється використовувати плавзасоби на водоймах, здійснювати підводне полювання та збирання раків.

В області будуть створені міжвідомчі групи, які стежитимуть за рибоохоронним процесом. Усіх браконьєрів чекатимуть покарання. Відстежуватимуть порушників на водоймах, блокпостах, дорогах, точках збуту, а також перевірятимуть роботу в цьому напрямі органів місцевого самоврядування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень