МВФ – «проти» та й Сили оборони розкритикували законопроєкт про повернення 30 тисяч – усім (ФОТО)

Залужний та Рєзніков пропонують зробити інакше

Відомо, що найбільше проти «повернення 30 тисяч» виступає МВФ, стверджуючи, що на покриття відповідних видатків Україні доведеться десь взяти ще 7 мільярдів доларів, яких у неї – нема.

При цьому варто зазначити, що навіть під час війни Україна продовжує здійснювати щорічні виплати до МВФ «на погашення попередніх позик». Приміром, за 2022 р. ми виплатили цій організації 2 мільярди та 380 мільйонів доларів.

Апологети МВФ давно займають в Україні провідні позиції та диктують Уряду, що той має робити

Так чи інакше, але очільники Сил оборони України теж розкритикували правку, якою раніше спробували повернути військовим виплати у 30 тис. грн.

Як стверджує «Економічна правда», наше військове керівництво багато з чим незгодне та пропонує зібрати робочу групу для створення нового закону про оплату праці військовослужбовців.

Начебто, Верховна Рада отримала листа підписаним головнокомандувачем ЗСУ, міністром оборони, начальником Генштабу ЗСУ, головою Держприкордонслужби та керівниками силових органів.

Данило Геманцев та оприлюднений ним лист від керівництва Сил Оборони

Лист опублікував голова податкового комітету ВРУ Данило Гетманцев.

Керівники Сил оборони зазначають, що депутати пропонують повернути виплати не лише військовим, а й службі цивільного захисту та поліцейським незалежно від покладених завдань та районів проходження служби.

 

Відповідну правку парламентарі раніше проголосували в цілому.

Загалом ми бачимо під цим листом підписи одразу 7 (семи) посадовців. Залужний йде третім

Така пропозиція, наголошують вони, не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, інших силовиків, строковиків та курсантів, а також не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах та складності завдань.

«Ще більш важливо, аби справедлива система оплати існувала не тільки на папері, але й була забезпечена відповідними видатками», – сказано у листі військового керівництва.

 

«Розчарування військових черговим актом популізму може мати негативні наслідки для країни».

Попри логічність деяких заяв військового керівництва все ж дехто вважає, що їхня позиція зумовлена, перш за все, вимогами саме МВФ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень