Мрія, яка стала реальністю: у Рівному відкриють виставку фотографій загиблого під Бахмутом Героя (ВІДЕО)

Роботи Максима Бурди покажуть його мама та кохана дівчина

У вівторок у Рівному відбудеться відкриття виставки фоторобіт військового Максима Бурди. Хлопець родом з Ковеля, але Рівненщина йому близька, адже у НУ «Острозька академія» він здобував фах журналіста.

Максим з дитинства захоплювався фотографією, і мріяв відкрити власну виставку фотографій. Цю мрію після загибелі хлопця у січні цього року організовують його мама Ірина Максимук та дівчина Марія Лукашук.

Напередодні відкриття вони завітали у студію Радіо Трек. У нашій розмові ділилися спогадами про Максима та розповіли, чому так важливо, аби його світлини побачили якомога більше людей.

Максим радився зі мною, показував свої фото. Але я ж не фотограф, мені всі його фото подобаються, вони всі відображають емоцію та реальну війну. Він прагнув досконалості, хотів, аби все було як найкраще, - говорить Ірина Максимчук, мама Максима. 

Фотознімки розділені на дві категорії — зроблені з початку повномасштабного вторгнення під час навчання на полігоні та під час виконання бойових завдань, зокрема, під Бахмутом.

Фото Максим публікував у власному Telrgram-каналі Military photographer. Він довго наважувався на те, щоб запустити цей канал, і у листопаді 2022 зробив це. У переписці ми обговорювали його роботи, це власне й стало частково джерелом натхнення для пошуку назв для кожної фото. Тут у каналі я й сповістила підписників, що Максима не стало, - розповіла  Марія Лукашук.

За словами Марії, виставку уже показували у Ковелі, Острозькій академії, Львові та Луцьку. Рівне стане уже шостим містом, де презентують роботи «Небесного фотографа». 

У Рівному виставка працюватиме з 8 до 18 серпня у виставковій залі Міського будинку культури. Частина коштів з продажу фоторобіт на виставці у Рівному, листівок, наліпок, худі та футболок буде перерахована до благодійного фонду «Янголи Азову».

Відкриття 8 серпня о 17:00. 

Більше про роботи Максима Бурди дізнавайтеся з нашого інтерв’ю.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень