Можна пити їх хоч щодня: 5 напоїв, які знижують холестерин

На замітку тим, хто має підвищений рівень холестерину

Настій з насіння базиліка

Насіння базиліка багате розчинною клітковиною і пектином, які збільшують рівень “хорошого” холестерину. Пектин скорочує “поганий” холестерин, запобігаючи його всмоктування в кишечнику.

Томатний сік

Томатний сік допомагає зменшити “поганий” холестерин. Він має у своєму складі лікопен - джерело антиоксидантів, які захищають клітини від пошкоджень. Включення в раціон антиоксидантів знижує рівень запалень, включаючи серцево-судинні захворювання, рак, а також старече недоумство.

Соєве молоко

Майже не містить насичених і дієтичних жирів, що підвищують показники «поганого» холестерину. Багато досліджень показують, що соєвий білок скорочує холестерин на 4-6%.

Вівсяне молоко

Містить безліч харчових волокон, особливо бета-глюкани і розчинну клітковину. Вона розчиняється у воді та допомагає організму знизити рівень холестерину і глюкози в крові.

Зелений чай

Містить катехіни та інші антиоксиданти, що скорочують рівень «поганого» холестерину. Чорний чай, як і зелений, також сприяє цьому процесу, хоча і в меншому обсязі.

Джерело: medfactor

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень