Міст у Києві може стати «найдорожчим у світі» за м²: що відбувається в Столиці – під час війни? (ВІДЕО)

Розслідування «Нашої справи»

Багатостраждальний міст: у чому загадка довгобуду?

Триває епопея з Подільським мостом у Києві, який почали будувати ще у 1993 р. і, начебто, не планують завершувати будівництво, ні в цьому році, ні в наступному, хоча гроші на цей шляхопровід витрачаються постійно навіть під час війни.

Чому Подільський міст в Києві досі не відкрили і хто в цьому винен — розслідував проєкт «НАША Справа»  Новини.LIVE.  Подаємо ключове:

«Кількість коштів є захмарна»

У Києві набирає обертів скандал навколо Подільського мосту, який будували не один десяток років.

Попри обіцянки столичної влади, об'єкт досі не ввели у повноцінну експлуатацію. Про багаторічне будівництво, проблеми та майбутнє мосту — у проєкті «Наша справа».

Подільський міст, який має стати ключовою транспортною артерією та полегшити рух між правим та лівим берегами, досі не введений у повноцінну експлуатацію, попри заяви місцевої влади та мільярдні інвестиції.

 

Проєкт супроводжують скандали, пов'язані з розтратою коштів, корупційними звинуваченнями та сумнівними рішеннями влади.

Чому Подільський міст досі не відкритий - досліджувала Марія Гураль

У новому сюжеті проєкту «Наша Справа» журналісти дослідили ситуацію навколо Подільського мосту, вислухали думки експертів та місцевих мешканців, намагаючись зрозуміти, яке майбутнє цього амбітного, але проблемного проєкту.

За результатами дослідження виявили, що на будівництво Подільського мосту виділено майже 20 мільярдів гривень з державного  бюджету. Компанію, яка займається будівництвом Подільського мостового переходу, підозрюють в розтраті коштів, але вона продовжує його зводити.

«Навіть надаючи оцінку тій кількості витрачених коштів і відкритих кримінальних справ, навіть в порівнянні з аналогічними інфраструктурними об’єктами по всьому світу, ми сьогодні з впевненістю можемо зазначати, що навіть в найрозвиненіших країнах, кількість цих коштів є захмарна, тобто вартість квадратного метра цього моста входить в трійку найдорожчих мостів світу», — заявив Дмитро Калько, адвокат для проєкту «Наша Справа».

"Етапи большого путі" (с)

Міст тим часом веде в нікуди, і що з ним буде далі — ніхто не розуміє. А рішення столичної влади про запуск громадського транспорту не просто сумнівне, а й у перспективі небезпечне.

Воно може нести небезпеку для пасажирів, оскільки міст досі не введений в експлуатацію, а будівельні роботи все ще тривають.

Тож для того, щоб хоч якось врегулювати дані проблеми, необхідний ретельний контроль парламенту та правоохоронних органів за будівництвом Подільського мостового переходу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень