Міноборони хоче закрити супутникове знімання над Україною

Адже є підозри, що росія купує такі знімки через треті компанії для завдання ударів по території України

З початку повномасштабного вторгнення зафіксовано вже понад сотню «співпадінь», коли супутник вилітав для знімків конкретної території, а за кілька днів (іноді тижнів) це місце обстрілювала росія. Після цього супутник знову прямував на місце для фіксування масштабів обстрілу.

Це може свідчити про те, що росія купує супутникові знімки об’єктів на території України через компанії-посередники.

Майже щодня росія завдає ударів по території України. Для пошуку цілей та для перевірки результатів ударів росія використовує супутникові дані. 

 

Західні санкції діють, космічні розвідувальні спроможності росії знижуються. Наші експерти припускають, що через це ворог шукає додаткові можливості і, ймовірно, купує космічні знімки через треті компанії – зокрема, через західні.

 

У даному контексті, одним із рішень може бути обмежити супутникову зйомку над Україною. Ми готові запропонувати механізм, що не вплине на розвиток ринку і стане вирішенням цієї ситуації, – розповіла  заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

Міністерство оборони опрацьовує міжнародні нормативно-правові механізми та запропонує конкретні кроки для протидії застосування космічної розвідки у війні проти України.

Джерело: Міноборони

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень