Мільйони українців чекали цього: нарешті стало простіше перевірити якість газу та водопостачання

В уряді затвердили механізм забору проб для перевірки якості комунальних послуг

Уряд встановив механізм здійснення забору проб та проведення їх дослідження для встановлення якості комунальних послуг. Йдеться про постачання газу, а також надання послуг із централізованого водопостачання та постачання гарячої води.

Документ затвердили в уряді 4 жовтня. Він визначає механізм звернення споживача до виконавця комунальної послуги щодо проведення відбору проб для встановлення якості спожитої послуги.

Крім того, встановлено механізм відшкодування споживачу витрат на проведення досліджень, якщо за їхніми результатами буде доведено надання комунальних послуг низької якості.

Затверджений порядок визначає:

  • механізм взяття проб гарячої/холодної води та природного газу з метою оцінки їхньої відповідності основним вимогам до кількості та якості, визначеним відповідним технічним регламентом;
  • вимоги до проведення досліджень забраних проб та лабораторій, які будуть проводити ці дослідження;
  • механізм звернення споживача до виконавця комунальної послуги щодо проведення відбору проб для подальшого здійснення перерахунку виконавцем у разі доведення споживачем отримання неякісних послуг з централізованого водопостачання, постачання гарячої води та природного газу;
  • наведені форми актів відбору проб гарячої та холодної води.

Джерело: ГазПравда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень