Таємничі «червоні списки», або Хто з рівнян платитиме сам за себе у лікарні

Якщо не поквапляться з укладанням декларацій з сімейними лікарями

В Україні можуть достроково припинити частину виплат на «первинці». Раніше анонсованого часу хочуть перекрити фінансування так званих «червоних списків».

Йдеться про людей, які до 1 квітня не укладуть декларації з сімейними лікарями.

Відповідний проект постанови напередодні винесло на публічне обговорення Міністерство охорони здоров’я. У пояснювальній записці вказано, що документ розробили з метою економії бюджетних коштів, виділених на «первинку».

Що це означатиме, зокрема для рівнян, у разі затвердження постанови, пояснила заступник міського голови Галина Кульчинська:

З 1 квітня припиняється фінансування так званого «червоного списку» - тих, хто не підписав декларації. Це означає, що без направлення сімейного лікаря вони не отримають пакет безкоштовних обстежень. Це, в першу чергу, загальні аналізи. 

 

А з 1 липня – плюс 54 діагностичних обстеження. Серед яких, у тому числі, й УЗД.

Окрім цього, з початку квітня в Україні запроваджують також «електроний рецепт».

У межах програми «Доступні ліки» такі рецепти на безкоштовні або з частковою доплатою препарати отримуватимуть тільки пацієнти з підписаною декларацією. Про це інформує управління охорони здоров’я Рівного.

Між тим, за останніми даними, свого лікаря обрали уже понад 175 тисяч мешканців обласного центру. Станом на середину березня у Рівному 49 лікарів «первинки» уже досягли повного рекомендованого об’єму декларацій. Вони мають право більше не набирати пацієнтів.

Укласти декларацію у Центрах ПМСД можна у будь-який день з 08:00 до 20:00.  

З собою потрібно мати лише паспорт та ідентифікаційний код.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень