Лінія фронту рухатиметься на захід? військовий зробив прогноз на наступний рік

Та назвав ключове завдання ЗСУ на цей час

Майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман зазначив, що зараз ЗСУ потрібно стабілізувати ситуацію й не дати ворогу прорвати оборону

Про це він сказав у ефірі «Еспресо».

- Нам потрібно будувати фортифікації, тримати оборону, а вже на наступний рік переходити до контрнаступальних дій. Тобто весь світ готується до серйозних бойових дій.

 

Наразі нам потрібно стабілізувати ситуацію й не дати ворогу пролізти там, де він намагається атакувати. Ми віримо, що зможемо це зробити, але, на жаль, є передчуття, що лінія фронту буде рухатися на захід, і трохи ще буде зміщуватися.

 

Тому що ще не готові фортифікації, а ворог підсилює свої резерви, - зауважив Гетьман.

За його словами, росіяни планують до літа мобілізувати ще 300-500 тис. людей. Однак Майор запасу НГУ впевнений, що вони не зможуть вести такі потужні бої, як сьогодні, ще тривалий час.

- Якщо стихнуть бойові дії на тих лініях, де зараз тривають, то це перейде в позиційну війну. Напевно Путін хоче перетворити бойові дії на нових позиціях на продовження АТО, і це може тривати довго, якщо ми не розв'яжемо це питання військовим шляхом за допомогою партнерів.

 

Дипломатичним шляхом це вирішити неможливо тому, що росіяни точно не захочуть виходити з наших територій, а ми не будемо домовлятися про те, щоб віддати частину наших територій в обмін на припинення бойових дій, - наголосив Гетьман.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень