Лікарям піднімуть зарплату на 5 тисяч гривень. Але пощастить одиницям

Це може спровокувати соціальну напругу у колективі

Мінохорони здоров'я пропонує на майже 20% підняти зарплати керівників лікарень. Оклад можуть підвищити на 5514 гривень – до 33188 гривень на місяць. Відповідний проєкт постанови Кабміну розміщено для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ). З ним можна ознайомитись за посиланням.

Таку ідею аргументують тим, що в умовах воєнного стану саме від професіоналізму керівників залежить наскільки стабільно працюватиме медичний заклад.

Розмір посадового окладу керівника закладу охорони здоров'я хочуть встановити на такому рівні, щоб він не перевищував розміру середньої заробітної плати лікарів лікарні більш ніж на 60%.

Нагадаємо, що у 2023 році зарплати лікарів в Україні зросли. Мінімум 20 000 гривень отримують лікарі (крім лікарів-інтернів), фармацевти (крім фармацевтів-інтернів).. Мінімальна зарплата середнього медперсоналу становить 13 500 грн.

Медики у зонах ведення активних бойових дій, які надають екстрену допомогу пораненим на фронті, наразі отримують мінімум 28 000 гривень. Медсестри та медбрати, які їм допомагають – від 18 000 гривень.

На прифронтових територіях оклади бойових лікарів трохи нижчі – по 23 000 гривень для лікарів, і по 15 500 гривень – для медсестер та медбратів.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень