Лікар Комаровський про виклики після війни: будуть масові проблеми з депресіями, панічними розладами і проблеми у сім’ях (ВІДЕО)

Фахівець припускає, що після війни в Україні «шалено бракуватиме батьків»

Лікар-педіатр Євген Комаровський зробив прогноз, чого нам чекати після перемоги над російськими окупантами. Про це він розповів в інтерв’ю для «Гордон».

Євген Комаровський каже, що викликом для суспільства стане не лише політична та економічна ситуація, а й стан здоров’я людей після війни:

- Я розглядаю цю ситуацію не на рівні політики. Я бачу інші проблеми. Я бачу проблеми, пов'язані з поведінкою в сім'ї, я точно знаю, що ми матимемо депресії й панічні розлади. Ми матимемо величезну кількість сімейних проблем.

 

В Україні тати традиційно беруть дуже невелику участь у вихованні дітей. Тобто школа, дитячий садок, гуртки, секції, спорт – ці питання часто вирішує мама.

 

Тато вважає, що якщо він фінансує, він свій батьківський обов'язок виконав.

 

Я знаю таких тат, у яких по семеро дітей, вони їх забезпечили всім, а займається від ранку до ночі мама, – пояснив Комаровський.

Лікар каже, що після війни дітям не вистачатиме тат:

- Скільки ми хлопців втратили? Скільки зараз молодих вдів? Скільки сиріт? Скільки дітей, у яких тати-інваліди?

Скільки дітей, татам яких через біль і безсонні ночі не до дитини?

 

Де поряд жінка, яка розривається між дитиною й чоловіком, який не спить ночами, якому сняться кошмари?

Водночас держава не має, звісно ж, програми дій у цій ситуації.

 

І її не обговорюють на жодному рівні.

 

У нас одна ситуація з марихуаною варта окремого обговорення. Ми навіть не можемо зрозуміти, яка кількість хлопців і дівчат, котрі повернулися, потребує психолога, і яка потребує допомоги психіатра.

 

Скільки хлопців і дівчат проходять тестування, чи забезпечені ми всіма препаратами? Як ці препарати виписуватимуть? – наголосив медик.

Він вважає, що кожен сімейний лікар має вміти працювати з посттравматичним стресовим розладом, адже таких пацієнтів буде дуже багато. Тож лікарі мають знати, як діагностувати клінічну депресію, як допомогти в разі синдрому панічних розладів, основні психологічні проблеми тощо.

Більше про це – дивіться у відео:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень