Легендарне «Хрущовське» тісто, родом з СРСР: у чому його секрет? (РЕЦЕПТ)
Готуємо дуже простий і надзвичайно смачний пиріг
Популярність цього тіста легко пояснити: воно неймовірно легко готується і має дивовижний смак. Так зване «хрущовське» тісто швидко вимішується та майже не прилипає до рук, а випічка з нього виходить високою і м`якою
У чому ж секрет, розповідає кулінарний блог zakatki.nazimu.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 650 г
- вершкове масло або маргарин – 200 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- молоко (тепле) – 250 мл
- сухі дріжджі – 11 г
Начинка:
- тушкована капуста – 500 г
- відварені яйця – 5 шт.
Приготування:
Змішуємо тепле молоко, дріжджі, сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, все добре перемішуємо. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто, яке не має прилипати до рук.
Готове тісто ставимо у тепле місце. За 40 хв воно почне суттєво збільшуватись в об`ємі
Десь за годину розділяємо тісто на дві частини: на одну викладаємо подрібнену начинку, а другою - накриваємо випічку, добре закріпивши боки.
Зверху змазуємо пиріг жовтком. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хв.
Радіо Трек: НОВИНИ