Країна ЄС виплачуватиме по 80 тисяч євро охочим «підняти» віддалені території

Хто може претендувати?

Уряд Ірландії ухвалив десятирічний план для відновлення й розвитку своїх острівних територій. Він передбачає гранти за заселення в покинуті будинки в розмірі до 85 тисяч євро.

Це передбачає значні інвестиції у 80 громад на 30 островах.

Обов’язкова умова для отримувачів гранту — надати документи, які підтверджують, що це їхнє основне місце проживання, - зазначає ЕURONEWS.TRAVEL.

З 2022 року в Ірландії діє програма компенсацій за відновлення закинутих будинків Croí Cónaithe. Новий план передбачає, що гранти на ремонт острівного житла будуть на 20% вищими.

Люди, які поселяться в закинутий будинок, будуть ремонтувати його та жити там, можуть розраховувати на компенсацію навіть до 85 тисяч євро.

Між тим, грантова програма розроблена не просто так - кількість острівного населення скорочується, бо жителі островів стикаються із низкою проблем. Наприклад, брак роботи та важкий доступ до медичних послуг.

Уряд країни обіцяє налагодити швидкий інтернет, щоб люди мали можливість працювати віддалено. Медицину теж обіцяють покращити. Потрібні консультації мешканці зможуть отримувати в автоматичних пунктах. Їх мають встановити найближчим часом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень