Космічні телескопи об'єднали разом, аби розкрити таємниці всесвіту (ВІДЕО)

Це вас здивує

Астрономи очікують прориву.

Космічні телескопи «James Webb» та «Hubble» об'єднали для того, щоб дослідити скупчення галактик MACS0416, що розташоване на відстані близько 4,3 мільярдів світлових років від нашої планети. 

Річ у тім, що два телескопи працюють у різних часинах електромагнітного спектру: «Hubble» вів дослідження у видимій частині, у той час як спостереження у інфрачервоному випроміненні дозволили телескопу «James Webb» поглянути крізь міжзоряний пил та побачити більш віддалені галактики (червоний колір на зображенні). 

Також на зображенні помітні об'єкти, котрі під дією ефекту гравітаційного лінзування виглядають викривленими, це відбувається через те, що маса галактичного спучення своєю гравітацію викривляє світло яке йде до нас від більш віддалених об'єктів.

Найцікавішому з них присвоїли назву «Мотра» на честь велетенського монстра з фільмів про «Ґодзіллу», він розташований у галактиці, що існувала вже через 3 мільярди років після Великого вибуху.

На зображенні він викривлений та збільшений у 4000 разів, науковці припускають, що це спричинено тим, що світло від нього викривила ще одна гравітаційна лінза, природа якої невідома.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень