Комунальники, журналісти й держслужбовці отримають одноразові виплати від держави

Відповідні закони ухвалили напередодні депутати Верховної Ради

Мільйон гривень від держави отримають родичі держслужбовців, медиків, комунальників та журналістів у разі їх загибелі під час виконання службових обов’язків. Рішення підтримали 275 народних обранців.

«Закон про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення журналістської діяльності» визначає суми одноразової допомоги особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, працівникам об’єктів критичної інфраструктури, журналістам або членам їх родин:

  • у разі загибелі (смерті), що настала внаслідок поранення (контузії, травми) — 1 млн грн;
  •  у разі встановлення групи інвалідності від III до І, що настала внаслідок поранення (контузії, травми) в розмірі від 200 до 800 тис. грн.

Для проведення цих виплат залучатимуть додаткові кошти, які надходять від міжнародних організацій, донорів, в т.ч. у формі грантів та безповоротної допомоги.

Для розробки законопроєкту автори ініціативи вивчали зокрема досвід Естонії, де родичі службовця, який загинув під час виконання покладених обов’язків чи протидії загрозі, отримують 20-річну середню заробітну плату загиблого. Схожі виплати передбачені й у Латвії.

Джерело: lb.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень