Комуналка знову подорожчала. За які послуги українці вже платять більше

Втримувати чинні тарифи на комунальні послуги вдається далеко не всім підприємствам

ФОТО Волинь 24

В Україні діє мораторій на підняття тарифів на основні комунальні послуги, як то газ, вода та теплопостачання. Проте за останній рік (липень 2022 – липень 2023) платежі українців таки збільшилися на 14,7%.

Електроенергія

В червні 2023 року підняли тариф на електроенергію. Тепер кіловат коштує 2,64 грн і не залежить від рівня споживання електроенергії, як було раніше. Тобто фактично тариф збільшився на майже 70%.

Втім, для відновлення енергомережі після ракетних атак окупантів й такої вартості електроенергії недостатньо. Експерти називають реальну ціну на кіловат - 7 гривень. Різницю між закупкою та тарифом для споживачів, покривають регулятори.

Водопостачання та водовідведення

У 2023 році тариф на воду мали підіймати уже тричі. Втім, щоразу уряд ветував рішення НКРЕКП про збільшення тарифів. Але так чи інакше вартість води зросте, зважаючи на збільшення ціни на електроенергію й для юридичних осіб зокрема, водоканали вже не можуть покривати власні витрати.

Подорожчання інших послуг:

  • каналізація – 0,7%;
  • послуги з управління багатоквартирними будинками – 2,7%;
  • утримання та ремонт житла – 10,6%;
  • прибирання сміття – 14,3%.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень